Φωτογραφία πορτρέτου – Portrait Photography

Το πορτρέτο είναι ο τρόπος φωτογράφισης για να αναδείξεις τον ξεχωριστώ χαρακτήρα του καθενός. Πορτρέτο δεν είναι απαραίτητα μόνο το πρόσωπο ενός ανθρώπου. Μπορεί να είναι ένα κομμάτι του, μια κοντινή λήψη στα χέρια ενός πιανίστα. Μπορεί να είναι η πλάτη ενός ανθρώπου. Η φωτογραφία μπορεί να είναι ένα μέσο καταγραφής και πληροφορίας αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η μοναδικότητα κάθε ανθρώπου προβάλετε από το πρόσωπο του. Μέσα από την εικόνα μπορούμε να διηγηθούμε την ιστορία του προσώπου που φωτογραφίζουμε. Σε κάθε φωτογράφηση πορτρέτου πρωταρχικός ρόλος είναι να γνωρίσουμε τον άνθρωπο και τον σκοπό που φωτογραφίζουμε. Η χημεία μεταξύ φωτογράφου πορτρέτου και φωτογραφιζόμενου είναι αυτό που κάνει την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Συνδυάζοντας την αγάπη μας για την φωτογραφία και την μοναδικότητα του καθενός προσπαθούμε να την αποτυπώνουμε μέσα από το φακό μας, μας αρέσει να μοιραζόμαστε το πάθος μας για την φωτογραφία με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Ζήσε την στιγμή και απελευθέρωσε τα συναισθήματά σου, εμείς θα τα αποτυπώσουμε, στις εικόνες που θα χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα σου μέσα από την καλλιτεχνική μας ματιά. Στο πορτρέτο ψάχνουμε τη μαγεία και το μυστήριο.

Η φωτογραφία πορτρέτου είναι ένα είδος καλλιτεχνικής έκφρασης. Σαν φωτογράφος και σαν παρατηρητής κάθε γεγονός είναι μοναδικό. Με αυτό τον τρόπο ο φωτογραφιζόμενος ξετυλίγει τον χαρακτήρα του και αυτό αποτυπώνετε στην εικόνα μαζί με την προσωπικότητα του. Οι ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο για να μπορέσουμε να καταφέρουμε μοναδικές εικόνες με νόημα. Όλες οι σκέψεις, τα συναισθήματα, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ακόμα και η κουλτούρα του, προσπαθούμε να περάσουν μέσα από την φωτογραφία. Ο μεγαλύτερος κριτής είναι ο χρόνος. Εάν οι φωτογραφίες μου αντέχουν στον χρόνο είναι η ομορφότερη απόδειξη καταξίωσης. Η τελική εικόνα προκαλεί διαφορετικές σκέψεις σε κάθε θεατή, αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να έχει ο δημιουργός.

Φωτογραφίες Πορτραίτου Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Φωτογράφιση πορτραίτου –Κωσταντίνος Τσαχουρίδης

Φωτογραφία πορτραίτου

Ο Κωσταντίνος Τσαχουρίδης γεννήθηκε στη Βέροια. Το 1996 κερδίζει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ερμηνείας παραδοσιακής μουσικής και […]

Φωτογράφιση πορτραίτου Θανάσης Μαρκόπουλος – Ποιητής

Φωτογράφιση πορτραίτου – Θανάσης Μαρκόπουλος

Φωτογραφία πορτραίτου

Σπούδασε Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα […]