Φωτογράφιση «Ανθισμένες Ροδακινιές 2019»

Φωτογράφιση Βέροια

Στα πλαίσια του φωτογραφικού διαγωνισμού «Ανθισμένες Ροδακινιές 2019» έβγαλα κι εγώ μερικές εικόνες από αυτό το πανέμορφο φαινόμενο της περιοχής μας. Η εξόρμηση μου φανέρωσε συναισθήματα και γέμιζε με χρώματα το μυαλό μου.

Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!​

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται “το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου” που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

​Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές. Φέτος, το διαγωνισμό υποστηρίζει και η FUJIFILM!

Σκοπός του διαγωνισμού

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή μας από το εντυπωσιακό θέαμα, θέλουμε να μοιραστούμε με όλη την Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες σας!

Για να πάρετε μέρος κι εσείς στον διαγωνισμό μπείτε στο παρακάτω link

https://www.veriapeach.gr/prokiryksi-2019?fbclid=IwAR02qpUGgR8MsZnjE99w02rNjU9Ft1-e1e4c-zznnF_mq-RngavZT9XUcww

#veriapeach #dkontsidis #photographer #veria #peach